LOGO
1Participa2Vota3Visites4Edicions anteriors5Vídeos

Edicions anteriors

BECA TALAIÒTICA 2018

Biel Nadal
En Biel, estudiant mallorquí de Belles Arts, va convertir-se en un personatge grotesc que aconseguia aplegar nombroses maneres de pensar i de fer, vers el patrimoni històric: -Quina utilitat té per la societat l’ofici de l’historiador? -. - És plausible manipular dades a favor d’algún interès particular o general? -, o també - A quin preu volem donar a conèixer el nostre patrimoni?-.

Marc Arimany
En Marc, estudiant barceloní del Màster en Formació del Professorat a Menorca, va conduir als assitents des del poble des Migjorn fins al barranc de Binigaus, arribant a la Cova dels Coloms. La proposta d’en Marc va ser un viatge personal, al ritme dels estímuls de la natura, de poesia i impressions sobre Menorca i els menorquins de temps enrera i avui.

Jerònia Vadell
Na Jerònia, estudiant mallorquina de Ciències Ambientals, va convertir l’assentament costaner de Cala Morell en un escenari de rondalla. Va saber fer-se valer de les troballes de l’equip d’arqueòlegs del projecte Entre illes que excava a l’assentament, del cançoner tradicional, poesia menorquina i d’un llegnuatge mallorquí autèntic i arrelat per a fer reflexionar als assistents sobre la confiança i la tolerància entre diferents generacions i comunitats.

Laura Villanueva
Na Laura, estudiant asturiana del prestigiós centre d’innovació i gastronomia del Basque Culinary Center, va guiar al públic pel poblat de Son Catlar. Els monuments van inspirar a na Laura a xerrar sobre productes de l’illa i sobre els seus processos de producció, comparant la dieta prehistòrica amb altres d’arreu del món. La visita va acabar amb un tast de vi i formatge de Menorca.

Lis González
Na Lis, estudiant d’Arqueologia de Badalona, va fer retornar al poblat de Trepucó a la prestigiosa arqueòloga Margaret Murray. Murray havia perdut la seva identitat, i el públic va haver d’ajudar a recuperar-la i també a recordar les tasques que havia realitzat a Trepucó durant els anys 30, algunes més positives que d’altres. Lis va aprofitar per a fer un analisi sobre el paper de Murray en el progrés científic i social, que va acabar amb una reflexió sobre el que significa el feminisme per ella. Aquesta visita va ser la guanyadora de l’edició de Beca Talaiòtica 2018.

Emma Sintes
N’Emma, estudiant menorquina de Publicitat i Relacions Públiques, va realitzar una de les visites més xocants de l’edició creant un personatge inventat, una jove que complia molts dels tòpics de la joventut actual, de manera exagerada: És possible comparar la cultura Kardashian i la cultura talaiòtica? N’Emma va posar una realitat sobre l’altra al jaciment de Torre d’en Galmés, reflexionant sobre com està evolucionant la comunicació i sobre com es podria fer per tal de donar a conèixer el nostre passat a una societat com la d’avui en dia.

Més informació sobre les visites de Beca Talaiòtica 2018


BECA TALAIÒTICA 2017

Júlia Gomila
Na Júlia, estudiant menorquina de Comunicació Cultural, va guiar el públic per les coves de la Necròpolis de Cala Morell. De manera personal va endinsar el públic a través dels sentits al passat prehistòric de Menorca.

Nagore Sánchez
Na Nagore, estudiant basca d’Arqueologia va donar les seves ulleres d’arqueòloga al públic explicant com es viuria al poblat de Cornia Nou en època talaiòtica, i justificant a nivell científic perquè avui en dia es conèixen aquestes característiques de les antigues societats. Va acabar amb un poc d’arqueologia experimental, mostrant com es faria el fang per a produir peces ceràmiques.

Daniel Ruiz
En Dani, estudiant valencià d’Història, atret per l’espectacularitat dels recintes de taula i en especial el del poblat de Torralba d’en Salort, va preparar una visita en la que va reflexionar sobre què pensarien els talaiòtics i en què creurien: què degueren fer els talaiòtics al voltant d’aquests monuments emblemàtics?

Andreu Servera
N’Andreu, estudiant menorquí de Filosofia, Política i Economia, va voler fer una visita a la necròpolis de Cales Coves en la que pogués xerrar d’algunes qüestions que li preocupaven al voltant de l’ancestral refugi marí en el que es trobava i de les societats prehistòriques i les actuals.

Eugeni Marí
N’Eugeni, estudiant menorquí d’Arts Escèniques, va aportar la seva particular visió sobre com viurien les dones i els homes al poblat naviforme de Son Mercer de Baix. A partir de la visió de dos personatges: un guia turístic i un antic poblador de Son Mercer, va guiar una visita pel jaciment molt entretinguda, que va acabar endinsant el públic al barranc de Son Fideu a través de les seves llegendes.
Aquesta visita va ser la guanyadora de l’edició de Beca Talaiòtica 2017.

Més informació sobre les visites de Beca Talaiòtica 2017 

 

 
 
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS